Jakob la Cour

om det der bare er minimalt interessant...

Sådan ripper du Blu-Ray på den rigtige måde

logo7_large
Igennem længere tid har jeg rippet mine film til brug i hjemmet og har nok kæmpet mig igennem mange forskellige programmer af svingende karakter og med svingende prismærker. De fleste fungerer udemærket til specifikke formål eller har den store fordel at være gratis, men ingen kan ligesom klare alle opgaver. Det er programmer som iMKVmaker der laver MKV filer af dine DVD’er, men ikke kan klare Blu-Ray, Pavtube iMedia Converter der klarer Blu-Ray, men ikke i lossless format eller med multiple lyd og undertekst eller Handbrake der er gratis, men som ikke kan kombinere afsnit på en Serie DVD/Blu-Ray og er ret langsom.

Jeg har gennem lang tid også eksperimenteret med filformater og er kommet frem til at MKV bare er og bliver det mest brugbare format i alle henseender, så derfor koncentrerer denne guide sig om et slut resultat i MKV.

Derudover er jeg ved at være ret træt af at skulle installere forskellig software for at klare de forskellige skiver jeg gerne vil rippe, og skulle huske de forskellige settings og fremgangsmåder til hvert program.

Jeg har valgt at ByteCopy fra Pavtube skal være mit foretrukne værktøj da det har nogle åbenlyse fordele når det kommer til ripning. Du kan rippe Blu-Ray og DVD på 2 metoder. Enten som lossless kopi eller som konverteret encoded fil med et mindre naturligt kvalitetstab til følge, men endnu mere vigtigt, du kan vælge flere lyd- og undertekst spor, og du kan encode dem enkeltvist i den samlede fil for at matche dit hardware setup bedst muligt. Jeg bruger personligt sjældent lossless da det fylder for meget, og gerne vil have min Blu-Ray ned i en 4-5 GB fil til afspilning over netværk til min ATV2.

Pavtube ByteCopy

Så hvad kan ByteCopy? Det ligner mange af de andre programmer på markedet når det ripper og kopierede Blu-ray Disc og DVD film til MKV. ByteCopy spiller en uerstattelig rolle som den eksklusive Blu-ray ripper, der konverterer hovedfilmen (main) på Blu-ray, lydspor og undertekster præcist som du ønsker det uden at kompromiterevideo-og lydkvalitet. Når den encoder og formindsker Blu-ray indhold er CUDA acceleration slået til som standard, når det er muligt og det giver et gevaldigt løft i hastigheden.

  • Export file format: MKV
  • Video: H.264/MPEG-4 AVC, VC-1, MPEG pass-through; H.264, Xvid, MPEG, VC-1 encoded
  • Audio: Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS Digital, DTS-HD high-def, DTS-HD MA pass-through; Dolby Digital 5.1, DTS, AAC, MP3 encoded.

Metode 1

Step 1. Blu-ray rip i Lossless Mode, altså et rip af Blu-Ray main movie med alle originale video, audio og subtitle-spor uden at ændre noget. For dig som har meget diskplads og som ikke vil gå på kompromis med noget. Start ByteCopy og load din disk ved at klikke på DVD/Blu-Ray knappen. Filmen loades nu (kopibeskyttet eller ej) og hovedfilmen (main) vælges automatisk, men alt kan tilvælges. Anvendeligt hvis man har masser af plads Happy
Pavtube ByteCopy
Step 2. Klik converter knappen for at starte ripning af din Blu-Ray til MKV, med hovedfilen (main), alle audio og undertekstspor. Efer fuldendt ripning kan du klikke ”Browse Export Path” for at finde MKV filen. TIP! Du kan ændre output stien under indstillinger i softwaren. Så er det bare at vente
 Conversion
Under lossless (standard) tilstand vil Pavtube ByteCopy konverterer Blu-ray film til MKV uden at ændre noget. Alt den gør, er at rippe hovedfilmfilen fra disken og pakke den i en MKV container. Du får tabsfri kvalitet med alle undertekster og lydspor, fordi original video, lyd og undertekster bevares. Desuden beholder du også kapitelmærker.

Metode 2

Helt klart den metode jeg bruger mest. Den giver en ripning af disken med de undertekster og lydspor du ønsker, samtidig med at du får komprimeret filen til en noget mere handy størrelse, uden at gå ret meget på kompromis med kvaliteten. Jeg vil her vise dig hvordan jeg gør, men du kan ændre de forskellige parametre til hvad der passer dig bedst. Jeg ripper mine film til et setup med en NAS der streamer til en jailbreaket ATV2 med Firecores mediaplayer installeret. Dette giver den mindste fil med præcist det indhold jeg ønsker.

Step 1. Load filen fra ByteCopy. Hovedfilmen vælges automatisk.
Pavtube ByteCopy
Step 2. Vælg titlen i vinduet og klik på edit disk. Du kan nu vælg hvilke lydspor og hvilke undertekster du vil have med. TIP! Du kan sætte dit valg som standard i ByteCopys indstillinger, så huskes de hver gang. Du kan desuden også under format vælge en specifik afspiller du ønsker at rippe til, så konverterer ByteCopy lys og undertekst til filformater der er kompatible med din afspiller. Jeg bruger altid lossless og sætter mine egne valg af filtyper.
Pavtube ByteCopy for Mac
Step 3. Hvis det kun er en specifik del du ønsker at rippe (f.eks. kun main) kan du gå direkte til det markerede spor og klikke på Title Settings. Her kan du vælge at rippe i Fuld HD, eller som jeg gør herunder bare i HD. Ved Fuld HD anbefaler jeg bitrate på 8000, ved HD kan du nøjes med 6000. Er det en DVD du ripper, så vælg 720x576 i Size og så kan du nøjes med en bitrate på omkring 2000. Husk du skal sætte flueben i Encode hvis du vil ændre opløsningen og bitrate.
Pavtube ByteCopy for Mac
Step 4. Næste tur er lyden. Jeg starter altid med at klikke uncheck All, da jeg som oftest kun ønsker Dansk og Engelsk lyd. Efter at have sat flueben i Check på de spor du ønsker, kan du vælge om du vil Encode lyden, eller bare beholde den som den er i Source. Jeg beholder den altid som den er da ATV2 sagtens kan håndtere DTSHD til en stereo TV højttaler, men for nogle kan det måske være nødvendigt at konvertere til et stereospor.
Pavtube ByteCopy for Mac
Step 5. Så er vi ved undertekster. Igen Unchecl All og vælg den eller de undertekster du vil have. Jeg vælger altid kun dansk, men nogle vil måske også have andre med. Når det er klaret klikker du på OK, og klikker på MKV knappen for at begynde.
Pavtube ByteCopy for Mac
Herefter bliver opgaven oprettet og ByteCopy går igang med at beregne tid og størrelse ud fra dine valg og den computers kræfter. SOm du kan se i de screenshots herunder, så er ByteCopy ret præcis i sine beregninger, og divergerer kun en meget lille smule. Tiden du ser angivet er på en 2012 13” Macbook Air, og jeg synes det er helt godt gået at kunne rippe og komprimere/encode en Blu-Ray disk på under 2 timer. Er det bare en DVD, så snakker vi under en halv time.
 Conversion Conversion
ByteCopy er klart det bedste og hurtigste program jeg har prøvet. Du kan downloade en prøveversion fra Pavtube, enten ByteCopy for Windows eller ByteCopy for Mac OS X. Du kan laver 7 lossless rips med prøveversionen og vil du rippe og encode, så får du et vandmærke på filmen. Du kan købe softwaren til kun $ 42 inklusiv unlimited lifetime upgrades. God fornøjelse.
blog comments powered by Disqus